Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Engellilere ADÜ'den destek

Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı ve sporcuları, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'ni ziyaret etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Reşat Kartal ile görüşen Genç Efeler, projeler ile ilgili görüştü.

Ziyarette konuşan ADÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Reşat Kartal, "ADÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in direktifleri doğrultusunda engelliler için de spor kapsamında Aydın ilinde engelli yetenek taraması yapılacak. Antrenör, tesis ve proje kapsamında da yardımcı olacak. İlimizde ulaşamadığımız engelli genç bırakmayacağız. Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler ve sporcularına teşekkür ederiz" dedi.
  Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler de, "ADÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir hocamızın talimatı doğrultusunda BESYO Müdürü Reşat Kartal hocamız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede ilimizin 17 ilçesini kapsayacak şekilde engelli yetenek taraması yapılacak. Proje başlangıcını yaptık. Aynı zamanda BESYO hocalarımız ve öğrencilerimizle beraber farklı engelli branşlarında teorik ve pratik anlamda birçok çalışma yapma kararı aldık. Üniversite bünyesinde spor tesislerinin gerek resmi, gerekse antrenmanlar için kullanmak için de karar aldık. Üniversitenin bizim gibi dezavantajlı gruplar kategorisinde bulunan bir engelli spor kulübü ile birçok alanda proje yapması, ilgisi ve alakası bizleri mutlu etti. Rektörüm ve müdürüme teşekkür ederim. Güzel sonuçlara gebe projemizi beraberce gerçekleştirmek isteriz" dedi.

(Fotoğraflar İçin Tıklayın)