.jpg)
TİRE’YE TEKNİK GEZİ
Yüksekokulumuz Tekstil Programı İplik Altprogramı 2. sınıf öğrencileri 12.03.2008 Çarşamba günü Öğr.Gör. Saadet EGE ve Öğr.Gör. R.Zafer BİLGE gözetiminde Dokusuz Tekstil Yüzeyleri ve Yün İplikçiliği Derslerindeki konuları desteklemek ve keçe yapımı uygulamasını görmek amacıyla İzmir Tire’de Arif CÖN’e ait keçe atölyesine teknik gezi düzenlemişlerdir.
Öğr.Gör. Saadet EGE, “Keçeyi keşfetmek için biraz çaba, emek ve zaman harcamanız gerekiyor…Ebru suya yazı yazma sanatı ise; Keçe de renkli yünlerle resim yapmak demek. Önce biçim veriyorsunuz, sonra ısı ve ritimle birlikte sıkıştırıyorsunuz. Malzemeyi halı kalınlığında sertleştirip kalınlaştırarak kullanabildiğiniz gibi arasına çok ince kumaş koyarak yeni efektler de elde edebiliyorsunuz. İşte bu büyülü dünyanın oluşumunu öğrencilerimizle yaşamak için bu gezi çok yararlı oldu” dedi.
Teknik gezinin sonunda Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğrencilerimiz, yöremizin tarihi ve kültürel özelliklerini tanımak amacıyla önce Tire’de bulunan ören yerlerini daha sonra Efes Antik Kenti ve Yedi Uyuyanlar Mağarası’nı ziyaret ettiler.
.jpg)
AĞAÇ DİKİMİ
Söke Meslek Yüksekokulu ve Söke Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde bulunan ADÜ, Söke Meslek Yüksekokulu Fidanlığı’nda 11 Mart 2008 Salı günü yeni ağaç fidanı dikimi yapılmıştır. Ağaçlandırma çalışmalarında öğrencilerimiz tarafından 70 tane çınar ve zakkum türleri dikilmiştir.

JANTSA-MAKSAN A.Ş.’NE TEKNİK GEZİ
Yüksekokulumuz Otomotiv Programı 2. sınıf öğrencileri 17.04.2008 Perşembe günü Öğr.Gör. Hasan BAYRAKTAR gözetiminde Aydın’ın Atça ilçesinde bulunan Jantsa – Maksan A.Ş.’ne teknik gezi düzenlemişlerdir. Fabrikada Jant üretim teknikleri incelenmiştir. Üretimde kullanılan kesme, şekil verme, birleştirme kaynak teknikleri, talaşlı imalat ve korozyon önleyici kaplama ve boya konularında bilgi edinilmiştir. Ayrıca üretimde kullanılan makinelerin tasarım-geliştirme bölümündeki çalışmalar ve CNC kontrollü talaşlı üretim yapan makineler incelenmiştir.

VOLT ELEKTRİK A.Ş.’NE TEKNİK GEZİ
Söke Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı 2. sınıf öğrencileri 09.05.2008 Cuma günü Volt Elektrik A.Ş. İZMİR’e teknik gezi düzenlemişlerdir. Gezi Öğr.Gör.Zafer KORKMAZ ve Öğr.Gör.Serkan ARTAN’ın gözetiminde gerçekleşmiştir. Yapılan bu teknik gezi ile öğrencilerimiz bir fazlı ve üç fazlı elektrik motorlarının imalat aşamalarını bütün detayları ile görüp inceleme fırsatı bulmuşlardır.

BAHAR ŞENLİKLERİ
2007-2008 Akademik Yılı Bahar Şenlikleri 8 Mayıs 2008 Perşembe günü Yüksekokulumuzda yapılmıştır. Şenlik kapsamında sergi, müzik dinletisi ve gözleme ikramı yapılmıştır. Yüksekokul öğrencilerimizin yıl içindeki çalışma ve projeleri sergilenmiştir. Yine yüksekokulumuz öğrencilerinden oluşan müzik grubunun seslendirdiği türkü ve şarkılarla öğrencilerimiz, personelimiz ve davetlilerimiz keyifli bir gün geçirmişlerdir.

AKADEMİK YILI UĞURLADIK
Yüksekokulumuz akademik ve idari personeli 03.06.2008 Salı günü Davutlar beldesinde akademik yılın yorgunluğunu atmak amacıyla çay düzenlemişlerdir.