Aşçılık Programı

GENEL BİLGİ
Programa her yıl , I.Öğretim için 50, II.Öğretim için 50 olmak üzere toplam da 100 öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, Aydın İl Merkezinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunda 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden sonra 1.Sınıfa başlayabilirler.Hazırlık okumak zorunludur.Bunun yanında öğrencinin mezun olabilmesi için, 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması da zorunludur.
AMAÇ
Aşçılık Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörü için kalifiye eleman yetiştirmektir. Programın diğer amacı, yiyecek ve içecek sektörünün ihtiyaçlarına göre, sektörün orta ve üst düzey yöneticilerine mesleki eğitim konusunda yardımcı olmaktır. 2005-2006 öğretim yılında eğitim faaliyetine geçen programda, iki yabancı dil bilen, Türk mutfağı ile farklı mutfaklar hakkında yeterli bilgiye sahip, girişimci kişilik özellikleri olan Meslek Elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilere sadece teorik dersler değil, aynı zamanda uygulama dersleri de verilmektedir.
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Okunma Sayısı : 564 Son Okunma : 22.09.2014 00:58

Aşçılık Programı/Didim Meslek Yüksekokulu/Adnan Menderes Üniversitesi