Fen Edebiyat Fakültesi

ÜNİVERSİTE ANA SAYFA
ARAMA

BÖLÜM HAKKINDA
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında lisans eğitimine başlamıştır. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında onbirinci mezunlarını veren Bölümde hâlen 218 öğrenci öğrenim görmektedir.
Türk dili, Türk edebiyatı, Türk folkloru ve Türk kültürü alanlarında araştırma yapabilecek nitelikte eleman yetiştirmek, çeşitli  inceleme ve araştırmalar yapmak ve  bunları yayım, seminer vb.  yollarla tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Bu bölümden Türk Dil Bilimcisi olarak mezun olunmaktadır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan öğrenciler, lisansüstü eğitime devam edebilme imkanına sahip olmalarının yanı sıra öğretmenlik için gerekli olan formasyon derslerini aldıkları takdirde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki orta öğretim kurumları, özel okullar ve dershanelerde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olabilmektedirler. Ayrıca sertifika almaları halinde devlet arşivlerinde ve kütüphanelerde uzman veya basın-yayın organlarında editör olarak iş bulabilmektedirler.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki yüksek lisans programı eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Doktora programı ise henüz açılma safhasındadır.

Bölümde 1 profesör, 7 yardımcı doçent, bir öğretim görevlisi ve bir araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Yıllık kontenjanı 50 öğrencidir.

Öğrenim dili Türkçedir.

Öğrenim süresi 8 yarıyıldır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ADÜ merkez yerleşkesindeki Fen-Edebiyat Fakültesinde eğitim-öğretime devam etmektedir.

[ Önceki Sayfaya Geri Dön ]

Bu konu en son 16 Nisan 2014 (11:43) tarihinde okunmuştur
Konu toplam 4648 kişi tarafından okunmuştur.
Fen Edebiyat Fakültesi Ziyaretçi İstatistikleri
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Site Sorumluları