Türkçe English

BÖLÜM KURULU
ANABİLİM DALLARI
PROGRAMLAR VE DERSLER
2013-2014 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ DERS GÖREVLENDİRME CİZELGESİ ( ÖĞRETİM ÜYELERİ )
HAFTALIK DERS PROGRAMI
SINAV TAKVİMİ ( ARA SINAV - FİNAL - BÜTÜNLEME )
AYDIN TARİHİ ÇALIŞMALARI
TEZLER
STRATEJİK PLÂN
ERASMUS
SİTE HARİTASI
RESİM GALERİLERİ
BİLGİ EDİNME
İLETİŞİM FORMU
ARAMA

Bölümden haberler

Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Etkinlikleri

Bölümümüz öğrencilerinden Hilmi ANAÇ, 5 - 6 Ocak 2008 tarihinde Kars'ta düzenlenen "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" programına katılarak, Sarıkamış Şehitlerini anma toplantısında bölümümüzü ve üniversitemizi başarıyla temsil etmiştir.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı: Türkiye Şehitlerine Yürüyor 2008

Her yıl geleneksel olarak Kars Valilince 25-27 Aralık  Tarihleri ArasındaKars’ın Sarıkamış ilçesinde, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" sloganı ile başlatılan anma etkinlikleri kapsamında törenler düzenlenmektedir. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl düzenlenen 95. yıldönümü anma etkinliklerine üniversitemiz de katılmış, üniversitemizi ADÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Yrd.Doç Dr. Bülent Çelik ve aynı bölümden iki öğrencimiz öğrencilerimiz temsil etmişlerdir. Karlar altında yapılan uzun yürüyüşe katılan temsilcilerimiz izlenimlerini 31 Aralık 2009 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi 124 No.lu Amfide yapılan sunum ile dinleyenlere aktarmışlardır.
Programın ilk etkinliği çeşitli üniversitelerden gelen Tarihçilerin düzenlediği bir paneldi. Panele; Atatürk Üniversitesi’nden Prof.Dr. Enver KONUKÇU, Doç.Dr. Serpil SÜRMELİ, Doç.Dr. Esin DAYI, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof.Dr. Bayram KODAMAN, Mustafa Kemal Üniversitesinden Doç.Dr. Mustafa ÇOLAK, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç.Dr. Hasan BABACAN, Kafkas Üniversitesi’nden Doç. Dr.Selçuk URAL, Öğr. Gör. Nurhan AYDIN panelist olarak katıldı. Panelde Sarıkamış Harekâtı; “Harekâtın Mali Kaynakları”, “Doğu Cephesinde Savaş Hazırlıkları”, Seferberlikten Sarıkamış Harekâtına Kafkas Cephesi”, “Felix Guze’ye göre Sarıkamış Harekâtı”, “Sarıkamış Harekâtı’nın Dünya Kamuoyundaki Akisleri”, “Devri Yaşayanların Kalemlerinde Sarıkamış Harekâtı Yorumları”, “Sarıkamış Harekâtı Sırasında ve Sonrası Rus Komutanlarının Resmi Yazışmaları”, “Sarıkamış Harekâtı’na Talat Paşa’nın Yaklaşımı” konularında sunumlar yapılmıştır.
Yine etkinlikler çerçevesinde Sarıkamış savaşları ile ilgili Osmanlı Arşivinden sağlanan belge ve fotoğraflar ile yakın tarihlerde yapılmış yağlıboya tabloların yer aldığı bir sergi de panelin yapıldığı otelin girişinde bulunmaktadır.   Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül’ün konuşması ve hemen arkasından 25 öğretmenin görev aldığı “Sarıkamış’a Varamadan” isimli oratoryo gösterisi, katılımcılara duygusal anlar yaşatmıştır.
27 Aralık’ta sabah saatlerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve üniversite adı yazılı pankartlarla başlayan yürüyüş, Allahüekber dağlarının aşılarak öğlen saatlerinde Sarıkamış ilçesine varılmasıyla sona ermiştir. Sarıkamış’ta yapılan konuşmalar ve yapılan törenin arkasından katılımcı öğrencilerimiz ve öğretim üyemiz dönüş yolculuklarına başlamışlardır.

[ Önceki Sayfaya Geri Dön ]

Bu konu en son 29 Temmuz 2014 (11:55) tarihinde okunmuştur
Konu toplam 4296 kişi tarafından okunmuştur.
Fen Edebiyat Fakültesi Ziyaretçi İstatistikleri
Tarih Bölümü Site Sorumluları