Fen Edebiyat Fakültesi

ARAMA

BÖLÜM HAKKINDA
FELSEFE BÖLÜMÜ

1992 yılında kurulan Felsefe Bölümü, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenciyle lisans öğretimine başlamıştır. Bölümün eğitim dili Türkçe, öğrenim süresi 4 yıldır.
Bölümümüzün amacı, verdiği eğitim ve öğretimle, gerek özel gerekse toplumsal yaşamda ve özellikle de bilimsel araştırmalarda felsefeye duyulan gereksinim konusunda bir bilinç oluşturmak; “akla uygun” etkinlikte bulunmayı öğretmek; “ahlak yasasına” saygılı ve “değer bilgisine” dayalı eylemde bulunan kişiler ve yurttaşlar yetiştirmek ve temel insan haklarının önemi ve korunması noktasında ilgi uyandırmak ve felsefe aracılığıyla daha insancıl bir dünya yaratılabileceği ve bu sayede felsefenin ülke kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar yapabileceğini göstermektir.
Felsefe Bölümünden mezun olan öğrenciler gerekli sertifika programını tamamladıklarında MEB’e bağlı okullarda felsefe grubu öğretmeni olabilmekte; özel okul ve dershanelerde rehber öğretmen olarak görev yapabilmektedir. Mezun öğrenciler, ayrıca TRT ve basında, kamu kuruluşlarının eğitim ve kültürle ilgili birimlerinde, özel sektörün halkla ilişkiler ve planlama gibi birimlerinde çalışma olanağı bulabilmektedir.

ERİŞİM BİLGİLERİ
Adnan Menderes Üniversitesi
Felsefe Bölümü
Kepez - AYDIN
Tel.
Ek Dosya Bağlantısı :
20090820114455.bin

[ Önceki Sayfaya Geri Dön ]

Bu konu en son 02 Eylül 2014 (13:16) tarihinde okunmuştur
Konu toplam 9301 kişi tarafından okunmuştur.
Fen Edebiyat Fakültesi Ziyaretçi İstatistikleri
Felsefe Bölümü Site Sorumluları