E-POSTA
Tıp Fakültesi Ana Sayfa
Üniversite Ana Sayfa
 Yapılan testler

101620 Anti-Nükleer Antikor (ANA) (IFA)
İndirekt immün floresan yöntemi ile Hep-2 hücresi ve maymun karaciğer dokusunda çalışılmaktadır. Test 1/100 dilüsyon ile başlatılmakta pozitif bulunan örnekler 1/320 ve 1/1000 dilüsyonda çalışılmaktadır. 1/100 dilüsyonda sınır değer (+/- arası) bulunan örneklerde "borderline" olarak sonuç verilmektedir.
Test sonucunda homojen, granüler, nükleoler, sitoplazmik şeklinde paternler belirtilmektedir.
Pozitif bulunan olgularda ANA profil testi çalışılması ile sorumlu antijenler saptanabilmektedir.
IFA testi negatif bulunan hastalarda ANA profil testi önerilmemektedir.
 080380 Anti-Mitokondriyal Antikor(AMA) (IFA)
İndirekt immün floresan yöntemi ile böbrek dokusunda çalışılmaktadır. Pozitif olgularda ANA profil testi içerisinde yer alan M2 antijeni araştırılabilmektedir.
 080250 Anti-Düz Kas Antikor (ASMA) (IFA)
İndirekt immün floresan yöntemi ile mide dokusunda çalışılmaktadır.
 080290 Anti-dsDNA Antikor (IFA)
İndirekt immün floresan yöntemi ile çalışılan, Crithidia luciliae nın substrat olarak kullanıldığı testtir.
Çalışmaya 1/10 dilüsyon ile başlanmaktadır.
 101400 ANA Profil
İmmunoblotting yöntemi ile aynı testte: rnp/sm, sm, ss-a (ro), ro-52, ss-b (LA), scl-70, pm-scl, jo-1, sentromer-b, ds dna, nucleosomlar, histonlar, ribozomal p-protein, ama-m2 antijenlerine karşı antikor araştırılabilmektedir.
Sonuçlar: IFA testleri test sayısına göre haftalık olarak çalışılmaktadır. ANA PROFİL testi 2 haftada bir çalışılmaktadır.
 080980 AllERji paneli (SOLUNUM allerjenleri):  immunoblot tekniği ile çalışılarak serumda sayılan allerjenlere karşı spesifik ıgE araştırılmaktadır.
panelde aynı anda araştırılan allerjenler: dermato. pteronyssinus, dermato. farinae, erken çim polenleri, geç çim polenleri, tahıl polenleri, çavdar, zeytin, erken ağaç polenleri, geç ağaç polenleri, ot polenleri 1, ot polenleri 2, çiçek polenleri 1, sinir otu, koyun yünü, kafes kuşları, küf mantarları 1, küf mantarları 5, küf mantarları 9, kedi, hamamböceği
 080990 AllERji paneli (gıda allerjenleri):
süt, yumurta akı, domates, fındık, fıstık, deniz kabukluları, tavuk, kırmızı et, susam, kakao, kazein, gluten, yumurta sarısı, şeftali, muz, çilek, kiraz, patates, taze fasülye, portakal
  Toplam 15395 kişi, Bugün 5 kişi tarafından gezilmiştir.
  Bu site 27 Mayıs 2007 Pazar tarihinde açılmıştır.
  Teknik Sorumlu : Toros KATILMIŞ (toros@adu.edu.tr)
Bu Sitenin içeriğinden aşağıdaki personel sorumludur
 [ Yrd.Doç.Dr. Berna GÜLTEKİN
 [ Yrd.Doç.Dr. Mete EYİGÖR